Friday, December 10, 2010

Dubai – Emiratele Arabe Unite

Dubai in 1990 inainte de “nebunie”


Aceeasi strada in 2003

Anul trecut

Nebunia.
Dubai are actual 15-25% din toate macaralele din lume.

Portul din Dubai. Cand va fi terminat, va fi cel mai mare oras din lume, la marginea apei.

Totul a fost construit in ultimii 5 ani, inclusiv insulele care arata ca un palmier.


Insulele Palmier din Dubai.
S-a folosit technologie olandeza pentru a crea aceste insule masive. Sunt cele mai mari insule artificiale din lume si se pot vedea din spatiu. Vor fi construite 3 asemenea palmieri, iar ultimul va fi cel mai mare.

Cand va fi terminat, statiunea va avea 2,000 de vile, 40 hoteluri de lux, malluri cu magazine, cinematografe si multe alte cladiri. Se asteapta sa aiba o populatie de 500,000 de oameni. Se poate vedea de pe luna.

Insulele Lumii.
300 de insule create artificial in forma lumii. Fiecare insula este de vanzare si are un pret de 25-30 milioane de dolari.

Hotelul Burj al-Arab din Dubai. Cel mai inalt hotel din lume. Este considerat singurul hotel de 7 stele din lume si cel mai luxos. Sta pe o insula artificiala in ocean.

Hydropolis, primul hotel sub apa. A fost constuit in totalitate in Germania si asamblat in Dubai. Va fi finalizat in 2009.

Cladirea Burj din Dubai. Constructia a inceput in 2005 si va fi completata in 2008. Va avea 800 metri inaltime si va fi cea mai inalta cladire din lume.

Cam asa va arata Dubai in 2008-2009. Mai mult decit 140 cladiri au fost deja ocupate.

Al Burj o noua cladire – in centrul orasului si cand va fi terminata, va fi si mai inalta decat Burj (cea dinainte).

Aceasta cladire va avea 1,200 metri inaltime, deci va fi si mai inalta decat cele precedente (Este de 3 ori mai mare decat Empire State Building din New York).

Cladirea Burj al Alam, sau World Tower (Turnul Lumii). Cand va fi terminata, in 2009, va fi cel mai inalt hotel din lume. Va avea 480 metri inaltime.

Hotelul Trump International va fi in centrul uneia din insulele palmier, Palm Jumeirah.

Dubailand.
La ora actuala, cel mai mare parc de amuzament este Walt Disney World Resort in Orlando, care este si locul unde sunt cei mai multi angajati din SUA – 58.000 angajati. Dubailand va fi de 2 ori mai mare.Dubailand va fi constuit pe un teren de 107 milepatrate si se estimeaza ca va costa 20 miliarde $. Terenul va avea 45 de locuri/proiecte mari si 200 locuri/proiecte mai mici.

Dubai Sports City
Mai multe arene plasate in Dubailand.

La ora actuala, the Walt Disney World Resort este #1 destinatie turistica din lume. Cand va fi complet, Dubailand va deveni prima si se asteapta sa aiba 200.000 vizitatori zilnic.

Marina (portul) din Dubai este in totalitate artificial si va contine peste 200 zgarie-nori. Va fi cel mai inalt cartier rezidential din lume. Aici se vede prima faza din proiect care este deja terminata. Restul cladirilor se vor termina in 2009-2010.

Mallul din Dubai va fi cel mai mare din lume cu peste 1.000 de magazine si aproape 3 milioane de metri patrati. Va fi terminat in 2008.

Ski Dubai, deja deschis, este cea mai mare partie de ski acoperita din lume. Se planifica inca o asemenea partie.

Unele din cele mai inalte cladiri de pe malul marii in Dubai au peste 100 etaje. Alte lucruri nebune – Sistemul Metro din Dubai, cand va fi complet, va fi cel mai mare sistem de metrou/tren automat din lume. Aeroportul central international din Dubai va fi cel mai mare in lume, bazat pe volumul de pasageri. In Dubai sunt mai multi lucratori (veniti acolo sa lucreze in constructii) decat sunt localnici care traiesc acolo.

No comments:

Post a Comment